söndag 13 maj 2012
Svampåret 2011 möter grillsäsongen 2012
2011 var ett relativt bra svampår och många har nog kvar en hel del svamp i frysen. Så här kommer ett tips. Jag har genom åren provat många olika svamprecept. Igår upptäckte jag en ny favorit, bland receptsamlingarna, som funkade perfekt till grillade lammkotletter;
1 gul lök
1 dl strimlade soltorkade tomater
400 g kantareller
150 g riven Västerbottensost
4 dl grädde
4 ägg
1,5 dl persilja
Strimla löken. Häll av oljan ur tomaterna. Stek bort vattnet ur kantarellerna. På med en klick smör och bryn med löken. I med tomaterna och persiljan. Häll svampblandningen i gratängform. Blanda ihop ägg, ost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Slå detta över svampblandningen. In i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
Denna rätt kan nog med lätthet kan varieras på många olika sätt tex göra den med Karl Johan, finhackad rökt skinka, bladspenat, parmesan och lite vitlök och därmed bli en hel måltid i sig självt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar