söndag 13 maj 2007

Eurovision Song Contest 2007

Årets upplaga av ESC visade att gransämjan är stor. Forna stater i Sovjetunionen röstade plikttroget på varandra. Norge och Danmark räddade Sverige och The Ark från förnedring. Baltiska stater röstade självklart på varandra och gamla trätobröder från Tito:s jugoslaviska union blev med ens mycket kontanta med varandra. Grekland röstade på Bulgariens vansinniga ylande/trummande och självklart gav då Bulgarien 12 poäng till Grekland.

Mer subtilt men ändå politiskt var att Estland gav, i dessa tider, Ryssland en 12 poängare.

Lärdomen av detta till nästa år att plocka ut ett land från varje historisk -, politisk - eller kulturell gemenskap att delta i röstningen. Men det är väl en alldeles omöjlighet.

Rent allmänt kan man konstatera att skall Sverige lyckas nästa gång så skall vi skicka en kvartett bestående av Roger Pontare, Ronny och Ragge och Lasse Brandeby. De bör vara utstyrda som snapphanar eller ha bar överkropp och glittrande lädertangas. De behöver inte sjunga utan det räcker att de skriker houirtx spvet eller något likande samtidigt som de hamrar på gamla gummidäck från Gislaveds Gummifabrik.

Se också Hindsenjuryns röstande på Björkhaga i samband med ESC 2007 via denna länk: http://picasaweb.google.com/Tuscher/EurovisionSongContest2007
Posted by Picasa

1 kommentar:

Roger Ståhl sa...

I öststaterna bor det en hel del folk, framgångarna inom schlagerindustrin lär sätta fart på volymerna av digitalt distribuerad musik. x antal miljoner x 1 EUR.
Här kommer vi garanterat se nya aktörer som kommer att erbjuda musik ungefär som iTunes.