fredag 24 augusti 2007

Mysteriet med det försvunna röret

Under en längre tid har vi haft problem med utflödet av vårt avlopp från bl a diskmaskinen ut till kammarbrunnen. Idag tog vi ett rejält tag i detta och inkallade Söderqvists Gräv för att gräva fram avloppsröret och åtgärda ett sannolikt stopp.

Och grabbarna från Söderqvist var på plats idag kl. 0830 ca och de grävde och grävde. Men inget rör visade sig. Vi pass 1130 hittade grabbarna två dagvattenrör, ett dräneringsrör, telefonlinan och ellinan. Några spännande minuter trodde vi att vi hade hittat avloppsröret.

Men de fick fortsatte att gräva också efter lunch. Både djupare, mer och större. Vid kl 1500 såg jakten på det försvunna röret ut att vara förlorad.

De började dra ihop sig mot helgkväll innan det mysteriska avloppsröret skulle visa sig. Det hade förädiskt gömt sig under alla de rör grabbarna hade hittat strax före lunch.

När allt grävande var över såg eländet ut på detta vis och på måndag fortsätter de men själva åtgärdandet av avloppsfelet.

Jag kan också konstatera att Lenas kommentarer när hon kom hem var intressanta och framför allt det vokabulär hon använde när hon såg förödelsen.

1 kommentar:

Kristin sa...

Oj, oj, oj, så det ser ut! Lika bra att passa på att göra en pool nu, va? Kraam på er!